НОВИНИ

Синът на бившия президент на Йемен, Али Абдуллах Салех, който вчера беше убит в йеменската столица Санаа е призовал за отмъщение срещу бунтовниците-хути, съобщава притежаваната от Саудитска Арабия телевизия „Ал-Екбария“.

„Аз ще водя битката, докато последният хут е изхвърлен от Йемен … кръвта на моето семейство ще бъде адски звън в ушите на Иран“, цитира телевизията Ахмед Али Салех.

Той също ака е призовал, поддръжниците на баща си да „вземат обратно Йемен от иранските милиции-хути“.

В понеделник следобяд беше потвърдена информацията за убийството на Салех – въпреки, че има няколко версии точно как и точно кой го е убил, бунтовниците-хути не скриха удовлетворението си от факта, че той е ликвидиран и съобщиха, че до ситуацията се е  стигнало след като Салех е минал на страната на противника/агресора, т.е. Саудитска Арабия.

Автентичността на изявленията Ахмед Салех към момента не може да бъде потвърдена, но подобни думи се вписват доста „добре“ и разпространения късно в понеделник призив на президента Абд-Раббу Мансур Хади (който от вицепрезидент замени Салех като президент и от началото на конфликта и операциите на водената от Саудитска Арабия коалиция се намира в саудитската столица Рияд) към йеменците.

В излъчена на живо реч от „Ал-Арабия“ (собственост на Саудитска Арабия), Хади призовава йеменците да въстанат срещу съюзните на Иран хути и за нова глава в боевете срещу хутите.

В понеделник/вторник през нощта в социалните медии масово започнаха да излизат съобщения за ожесточени бомбардировки от страна на т. нар. Арабска коалиция – в отговор на убийството на Салех.

Ахмед Али е бивш военен командир – бригаден генерал - на елитните Ребуликански гардове и според много наблюдатели професионалният му път е „грижливо отглеждан“ така, че да замени баща си и може би той е последния шанс на семейството му да си върне влиянието.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас