НОВИНИ

Кралят на Саудитска Арабия Салман е изпратил външният министър на страната да ръководи делегацията на кралството в срещата на страните от Залива в Кувейт, в която участва и владетеля на Катар.

Държавната телевизия е показала Емира на Кувейт Шейх Сабах ал-Ахмад Ал-Сабах, който посреща саудитския топ дипломат Абдел ал-Джубер на летището като ръководител на делегацията на кралството.

Срещата идва шест месеца след като Саудитска Арабия, Обединените Арабиски Емирства и Бахрейн отрязаха връзките с друг от членовете на Съвета за сътрудничество на страните от Залива, Катар.

Обвиненията срещу Катар се увеличават.

Домакинът Кувейт – който се опитва да действа като медиатор в политическия спор – и Кувейт са били единствените членове (на съюза от 6 държави), които са изпратили на срещата най-високопоставените си представители – емирите.

Вахрейн е изпратил заместник премиера, а медии от ОАЕ са съобщили, че Емиратите ще бъдат представлявани от министъра на външните работи.

Използвана е информация на АФП.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас