НОВИНИ

Службата за държавна сигурност (СДС) на Грузия съобщи, че лицата обезвредени в хода на антитерористичната операция в Тбилиси (21-22 ноември) са се снабдили с оръжие от тайник в гората.

„В хода на разследването се установи, от къде са си доставили оръжие тези лица“, съобщи във вторник пред журналисти ръководителя на Службата, Вахтанг Гомелаури, цитиран от ТАСС.

По думит му, „те са го взели от тайник в гората и са го занесли в жилището“. Той коментира още, че в момента се разследва това, с каква цел тези лица „са се намирали в Грузия и какво са планирали“.

По-рано ръководителя на прес-службата на СДС потвърди информациите появили се малко след самата операция. На 1 декември Нино Гиоргобиани съобщи за медиите, че сред тримата ликвидирани в хода на операцията е и чеченеца Ахмед Чатаев.

Джихадистът организирал атаката в Истанбул е сред убитите в Грузия.

Самоличността му е била установена в хода на разследването със съдействие на специалисти от ФБР на САЩ, вкл. с ДНК експертиза и дактилоскопически експертизи. По думите на Гиоргобиани, докато другите двама (намиращи се в жилището) са били ликвидирани в престрелка, Чатаев (познат и като Едноръкия Ахмед) се е самовзривил с граната.

Престрелка между полиция и терористи в Тбилиси.

Самоличността на другите двама, все още се проверява.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас