НОВИНИ

Предложение за углавна отговорност за „отричане на агресията на Русия“

Във Върховната Рада на Украйна е регистриран законопроект, който предлага въвеждане на углавна отговорност за отричане на „руската агресия“.

Според публикуваното на сайта на Радата съобщение (от вторник) законопроекта предлага допълване на Наказателния кодекс на страната – в частност чл. 442-1 с „Публично отричане на факта на военна агресия на Руската Федерация в Украйна“. Предполжението предвижда глоба от 3 до 10 хил. необлагаеми минимални доходи на гражданина.

„Тези действия извършени от длъжностни лица или извършени повторно, се наказват с лишаване от свобода за срок до 5 г.“, пише още в текста на законопроекта.

Сред вносителите е и депутата Антон Геращенко, който вече съобщи, че е подготвен и законопроект предвиждащ отговорност за „оскърбление“ на събитията от Майдана.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас