НОВИНИ

Ирак и Саудитското кралство са подписали 18 меморандума за разбирателство в енергийната сфера по време на участието на Саудитска Арабия в енергийно изложение в Ирак.

Подписването идва след като енергийният министър на Кралството Халед ал-Фалех е откил тържествено 7-тото издание на изложението „Петрол и газ – Басра“, цитират иракски медии саудитската информационна агенция.

Според съобщението, саудитският министър е съобщил, че 22 саудитски компании са участвали в изложението, което идва, за да подсили „стратегическото партньорство“ между двете страни. По думите му, усилените връзки и сътрудничеството в сферата на енергетиката между двете страни ще помогнат за увеличаване на стабилността на международния пазар на петрол (и двете държави са членове на ОПЕК).

Въпреки напрежението – през последните години – между сунитското Кралство и доминираното от шиити иракско правителство през последните месеци се наблюдава затопляне в отношенията, съпроводено с визити на високо ниво.

Ирак: Освободете мигрантите ни държани в Австралия ...

Иракските медии съобщават, че през октомври повече от 60 саудитски компании са участвали в Международното изложение в Багдад, а в края на октомври двете страни създадоха съвместен координационен съвет, който да подпомага връзките на всички нива (като под "всички", явно изключва "иракски бежанци" в съседна Саудитска Арабия "за сметка" на не съседните европейски държави, които не са и членове на ОПЕК -основана в Багдад, но със Секретариат във Виена, Австрия!).

Разбиха иракска банда за трафик на мигранти във Франция и Великобритания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас