НОВИНИ

Президентът на Чешката република, Милош Земан назначи лидера на АНО („Акция на недоволните граждани“) за премиер на републиката.

Тържествената церемония по встъпване в длъжност на милиардера Андрей Бабшиш се състоя в сряда в Пражки Храд.

„АНО побеби на изборите за Палатата на депутатите (долната камара) в чешкия парламент с огромно разлика от другите политически партии, събирайки почти 30 процента от гласовете на избирателите“, заяви Земан.

По думите му, Бабиш е „успешен предприемач, които плаща данъци в Чехия и който е успял да създаде успешно политическо движение“.

По-рано, чешкия президент коментира, че „напълно го устройва“ вариант на правителство на малцинството, какъвто именно е и кабинета на Бабиш, който не успя да се договори с другите влезли в парламента политически сили за създаване на коалиция.

Бабиш е словак по националност, роден в Братислава през 1954 г. От 29 януари 2014 г. до 24 май 2017 г. е министър на финансите и първи заместник председател на чешкото правителство, той също така е и „втория най-богат човек“ в Чехия – като състоянието му се определя на около 4.1 млрд. долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас