НОВИНИ

Наа’имур Закария Рахман и Мохамед Акиб Имран бяха изправени пред британския съд по обвинения в планиране на атака.

Звеното за контра-тероризъм на британската полиция е успяло да предодврати предполагаем заковор за взрив на “Даунинг Стрийт“ и убийството на премиера Тереза Мей. Двамата заподозрени са били арестувани при проверки в столицата Лондон и в Бирмингам миналата седмица, но информацията за „ставащото“ се е появила едва във вторник/сряда през нощта съобщават британските медии.

„И двамата мъже остават задържани докато не се изправят пред съда в Уестминстър“, съобщава „Скотланд Ярд“, цитиран от „Мирър“.

И двамата – Рахман от северен Лондон и Имран от източен Бирмингам – са били хванати на 28 ноември. Рахман, който е на 20 г. е обвинен в подготовка на терористични актове, както и оказване на помощ на Имран в подготовка (планиране) на терористичен акт.

Според някои съобщения, при ареста му той е носел две ИВУ-та (импровизирани взривни устройства). Предполага се, че той е планирал да взриви входа на „Даунинг Стрийт“ с устройство скрито в чанта (торба). Британските медии уточняват, че във въпросния район има много силно присъствие на полицията и туристи.

Имран, който е на 21 години е обвинен в подготовка на терористични актове.   

Според полицията, той се е опитвал да се сдобие с фалшив паспорт и да отиде в Либия.

Следователите предполагат, че двойката е искала първо да детонира бомбата в Уайтхол, след което да използва джихадистки пояс, лютив спрей и нож в опит да убият премиера Мей, пише британския „Дейли Мейл“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас