НОВИНИ

Управляващите и опозицията в Белгия са притеснени от големият брой радикализирани затворници.

Оказва се, че само 27 от 300 радикализирани затворници в белгийски затвори са били под лично ръководство. Миналата година двама специализирани (официални) служители са били наети, за да ръководят (надзирават) радикализираните затворници. Т еса започнали работа в Хакелт, където има дори специализирано затворническо крило за радикализираните, но също така са действали (работили) и в други затвори, но само когато е имало искане от самите затворници или при извънредни (спешни) случаи (напр. когато затворника е много млад – каквото и да се разбира под „много млад“).

Специалистите-надзорници, също така се опитват да привлекат (включат) други затворници в работата си, но пък някои затворени радикали отказват услугите им.

27 затворници са имали описани като „интензивни“ разговори с личните ръководители (надзорници).

Според фламандския социалист Ясмин Кербач, затворническите власти не успяват да ръководят (надзирават) осемдесет особено сериозни случая и предупреждава, че белгийските затворници стават „фабрики за радикализация“. Притесненията са споделени и от управляващата партия, според представител на която „има твърде много хора в затворите, които лесно могат да бъдат радикализирани“.

Използвана е информация на „Deredactie.be”.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас