НОВИНИ

ЕС е взел решение за отделянето на допълнителни 25 млн. евро за доставката на хуманитарна помощ в Йемен.

„ЕК обяви за отделянето на 25 млн. хуманитарна помощ за поддръжка на нуждаещите се мирни жители в Йемен“, пише в съобщение до медиите на Съюза.

Според него, с новите средства общата сума дадена за Йемен от началото на конфликта (през 2015 г.) от ЕС ще „нарастне до 196л7 млн. евро“. В съобщението (от четвъртък) се подчертава, също че настоящата стъпка е предизвикана от изострянето на ситуацията в страната и ожесточаването на военните сблъсъци в столицата Санаа (след убийството на бившия президент Салех, водената от Саудитска Арабия, т. нар. арабска коалиция видимо засили въздушните удари по Йемен).

https://twitter.com/_Yemenprincess_/status/938822145232252929

„Нашето ново финансиране ще подкрепи ключови агенции на ООН, работещи на място“, заяви Комисаря по хуманитарната помощ и управление на кризи, Христос Стилянидис.

Въпросната сума ще отиде за спонсориране дейността на ООН в региона и в частност за доставка на храни по линия на Световната продоволствена програма (на ООН), както и да осигуряването на въздушни доставки на хуманитарни товари.

Стъпката на ЕС идва след като в сряда, президента на САЩ, Донълд Тръмп публично поиска Саудитска Арабия „незабавно“ да позволи жизненонеобходимите хуманитарни помощи да достигнат до Йемен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас