НОВИНИ

Руският газов гигант „Газпром“ съобщи, че всички договори за материали, оборудване и услуги, необходими за строителството на газопровода „Северен Поток – 2“ са подписани.

„Подготовката за започването на строителството на газопровода е в пълен ход“, пише в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.

Към момента са „подписани договори за всички основни материали, оборудване и услуги, необходими за изпълнение на строителните работи“, пише още в него.

На заседание на ръководството на компанията е било отбелязано, че работата по проекта продължава по план при поддръжката на крупните европейски енергийни компании.

Към момента се работи по оформяне на разрешителните документи. В държавните органи на Германия, Дания, Финландия и Швеция са представени резултатите от национални отчети за оценка въздействието на проекта върху околната среда и в тези страни са подадени заявки за получаване на разрешения за строителство на съответните участъци на газопровода.

Ръководството на „Газпром“ е изразило увереност, че „Северен Поток -2“ ще бъде реализиран в срок и газопроводът ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас