НОВИНИ

Премиерът на Чехия, Анджей Бабиш е призовал ЕС да не оказва натиск върху страната по върпоса с приемането на търсещи убежище, тъй като това може да засили екстремистките партии в страната.

Брюксел започна дела срещу Полша, Унгария и Чехия в Европейския съд, заради отказа им да приемат наложените квоти.

Бабиш, чието правителство се очаква да бъде назначено на 13 декември, потвърждава чешката позиция – на отказ – по този въпрос.

„Комисията може да оттегли обвинението във всеки момент“, казва той в интервю за „Provo“, цитиран от „Ройтерс“.

По думите му, „ние трябва да преговаряме по това и да предложим различни модели, като ограха на границите или помощ за други страни“.

„Но, ние не искаме никакви бежанци“, категоричен е той.

Бабиш – който доста често е наринач европейския Трмп – ще представлява странана на срещата на високо ниво на ЕС на 14-15 декемвир, където отново ще се обсъжда миграцията.

Бабиш е назначен за премиер на Чехия.

Бабиш коментира още, че ЕС „трябва да разбере, че ако не ни чуе, влиянието на екстремистки партии като (германската) AfD или (чешката) SPD ще нараства, чиято стратегия всъщност е унищожаване на ЕС“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас