НОВИНИ

Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията на ФРГ (контраразузнаването), Ханс-Георг Масен предупреди за увеличаване на терористичната заплаха, произтичаща от ислямисти от Северен Кавказ.

„Екстремисти от Северен Кавказ, наред с войната в родината си в Чечня, по всичко изглежда са участвали в стълкновения в Сирия и Ирак“, коментира той в неделя в Берлин, цитира ТАСС, ДПА.

По думите му, „те са закалени в боеве и носят висок потенциал на заплаха“.

Масен е оценил броя на ислямистите от Северен Кавказ във Федералната републикка на около 500 човека, които по думите му са „склонни към насилие, бойни видове спорт и оръжие“ и се изисква внимание (към тях) от страна на силите за сигурност на страната. Ръководителят на немското контраразузнаване коментира още, че много от тях се обединяват в мрежи по цяла Европа, едновременно съхранявайки изолираност от обществото.

По оценки на службата, общият брой салафисти в Германия сега е около 10.8 хил. човека, което е рекордно висок брой. Радикализацията на мюсюлманите, все по-често става в неголеми общности и в Интернет, отбелязва Масен, по чието мнетие този факт значително усложнява работата на правоохранителните органи по откриване на потенциални терористи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас