НОВИНИ

Около 08.45 ч. (местно време) днес, в най-големия газов хъб в Австрия – Баумгартен, който се намира източно от Виена е станала експлозия.

Според информация от Австрийския „Червен кръст“, един човек е бил убит, а други 18 – ранени. По изявление на представител на полицията, пострадалите са около 60. Той е добави, че ситуацията е под контрол.

Хъбът в Баумгартен, който се намира близо до границата със Словакия, е приемна точка на газопроводи от Русия, Норвегия и други страни и получава около 40 млн. куб.м. природен газ годишно, които в последствие разпределя за Европа (вкл. Германия и северна Италия).

Вероятно, експлозията е причинила големи щети на инфраструктурата, защото по съобщения в руски медии, транзитът на газ през Украйна за Европа ще намалее с около 1/3.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас