НОВИНИ

Парламентът на Филипините удължи с 1 година военното положение на о. Минданао с цел борба с тероризма в южната част на страната, съобщава „Синхуа“.

Извънредните мерки бяха въведени в региона през май след атаката на ислямисти от „Мауте“ -  свързани с „Ислямска Държава“ (ИД). През юли парламентът одобри – по искане на президента Дутерте – продължаване на военното положение до края на настоящата година, а сега то ще действа до 31 декеммври 2018 г.

Джихадистите може да мигрират от Сирия във Филипините, Австралия.

Настоящото удължаване, отново е по искане на президента, който в изявление заяви, че то ще позволи предодвратяване разпространението на екстремизма в страната. Дутерте подчерта също, че мярката е необходима за осигуряване безопасността и обществения ред, както и за да позволи на правителството и жителите на Минданао да осъществят реабилитация и за продължаване на социално-икономическия ръст и развитие на региона.

Джихадисти от Ислямска държава ще се прегрупират във Филипините.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас