НОВИНИ

Дания добави още един саудитец в забранителния списък на духовни лица (проповедници), които открито проповядват „омраза“.

Датските имиграционни власти са включили саудитския проповедник Абдулах бн Ради Алмоаеде ал-Шаммари в списъка с лица, на които е забранено да влизат на територията на страната защото проповядват „омраза“.

Списъкът включва 11 човека и беше публикуван за първи път през май 2016 г. Единственият не-мюсюлманин в него е американският пастор Тери Джоунс, който стана известен с това, че през 2011 г. изгори копия на Корана.

Във връзка с включването на Ал Шаммари министърът по имиграцията Ингер Стьойберг заяви, че „Проповедниците на омразата нямат работа да идват в Дания. Те пътуват, разпространявайки послания на омраза за да убедят други да споделят техните радикални възгледи. Поради това, аз съм щастлива да видя, че Имиграционните власти вършат добра работа като продължават да откриват тези проповедници на омраза.“

Според официалното определение, в този „черен списък“ се включват проповедници, които са обвинявани в „опит да подкопаят датските ценности и поддържат паралелни правни интерпретации“.

Пълният списък можете да видите ТУК.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас