НОВИНИ

Нов документ за военно сътрудничество между ЕС и НАТО ще бъде подписан на срещата на високо ниво на блока през юли 2018 г. в Брюксел.

„Ние с председателя Жан-Клод Юнкер възнамеряваме да подпишем нов документ по военното сътрудничество между ЕС и НАТО на срещата на високо ниво в Брюксел“, заяви генералният Секретар на НАТО Йенс Столтенбелг при пристигането си за срещата на високо ниво на ЕС в четвъртък.

По думите му, в момента двете организации развиват 70 съвместни проекта, включително в сферата на антитерора и противодействие на кибер и хибридните заплахи, както и контрол на миграцията и морско сътрудничество.

Първата съвместна декларация, сложила началото на военното сътрудничество между двете органицзации беше подписана на срещата на високо ниво във Варшава през юли 2016 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас