НОВИНИ

Високопоставени германски политици нееднократно са обсъждали с представители на руския газов гигант „Газпром“ проекта „Северен поток 2“.

Немският „Die Welt“ публикува документи, които показват, че сред високопоставените лица са не само министъра на външните работи Зигмар Габриел, а дори и г-жа канцлерката Меркел. На срещите с представителите на „Газпром“ са били обсъждани възможности за форсиране на проекта.

„Тези документи просто „ошеметяват“. Те показват, доколко силно правителството на Германия се е стремило към реализацията на проекта „Северен поток 2““, пише немският всекидневник.

Според публикуваните документи ръквоводителят на немската дипломация е имал срещи с представители на „Газпром“ и по времето, когато започнаха (въоръжените) сблъсъци в източна Украйна като са използвали посолството и консулствата на Руската Федерация.

За доклада на меркелина с макрон!!!

Проектът за новия газапровод, който предвижда транспорт на газ от Русия до Германия през Балтийско море (заобикаляйки Украйна, Балтийските страни и Полша), изглежда е „голяма разменна монета“ за германските политици.

ФРГ е била готова да прекрати подкрепата си за „Северен поток 2“ в рамките на сделка с Полша – ако Варшава се откаже от репарации, пише американското списание „Politico“, позовавайки се на източник от немските дипломатически среди.

„Зелените“ в Германия, както и „свободните демократи“ са най-големите противници на проекта. Политиците от социал-демократическата партия, които вероятно ще формират правителство заедно с партията на Меркел не крият „симпатиите си“ относно отклоняването на проекта.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас