НОВИНИ

Най-малко 8 човека (вкл. две жени) и 44 са били ранени при двойна самоубиствена атака на терористи от джихадистката групировка Ислямска държава срещу църква по време на неделната служба в Кета, Пакистан.

По време на атаката, силите за сигурност са успели да неутрализират единия от терористите, но вторият е успял да достигне до главния вход на църквата, където се е самовзривил. В нея по това време се е провеждала неделната църковна служба, в която са участвали около 400 човека – повече от нормалното, поради наближаващата Коледа.

Според изявление на Асалм Тариин, служител на пакистанската служба за гражданска защита, всеки от терористите е носел импровизирани взривни устройства с по около 15 кг взривно вещество, а също и ръчни гранати.

С кратко съобщение на информационната агенция „Амак“ на ИД се поема отговорност за атаката.

Християните в Пакистан са около 1.6% от 200-милионното население и са обект на чести преследвания и дискриминация – те заемат предимно ниско платени работни места и често са обект на масови изстъпления и съдебно преследвани по обвинения в „богохулство“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас