НОВИНИ

В Италия десетки хора бяха ранени при посрещането на Новата година от саморъчно направени фойерверки, някои от които могат направо да бъдат класифицирани като импровизирани взривни устройства.

Четирима човека (двама италианци и двама мароканци) са били ранени след експлозии на 3 нелегални пиротехнически устройства (НПУ) в предградието Ла Фалчера на Торино. Те са пострадали от парчета от експлозиите, които са били толкова мощни, че са нанесли поражения на четири паркирани наблизо коли, а на 30 сгради наоколо има счупени прозорци. Поражения има и по намиращи се в близост гаражи.

Много други подобни НПУ са били скрити в кошчета и контейнери за смет, вероятно защото са били официално забранени от полицията и градските власти. При претърсванията, полицаите са открили 12 подобни устройства, които не са били взривени. Намерени са били и НПУ изработени от ловни патрони.

Торино е само един от примерите – според официални съобщения на властите, общо в страната на Нова година са пострадали 212 човека, вкл. 50 деца. Други 11 човека са пострадали от безразборната „празнична“ стрелба във въздуха. Най-малко 35 са ранените само в Неапол, където най-младата жертва е 8-годишно дете, пострадало от експлодирала пиратка; 7 човека са ранени в провинция Бари, а 5-годишно дете е било ранено от случаен куршум в Калабрия; за много пострадали съобщават и от Сицилия, Ломбардия, Венето и Рим…

Разбира се, всички пострадали са „само“ жертви на „войната на пиратките“ – не става въпрос за терористични атаки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас