НОВИНИ

Според вицепредседателя на Европейския Парламент, България няма да повдига въпроса за налагане на Полша на сакнкции съгласно чл. 7 на Договора за ЕС.

По мнението на Ришард Чарнецки, започналата срещу Полша процедура по Чл. 7  няма съществено значения за полската държава и нейните власти.

В ефира на Полско радио, той е подчертал че няма никакви шансове, за това на Полша да бъдат наложени санкции, тъй като по този въпрос няма единомислие (единогласие) в ЕС.

Вицепредседателят на ЕП е коментирал още, че България, която в момента (от 1 януари) председателства ЕС, също не е заинтересована в недружелюбни действия по отношение на Полша.

„Българското председателство няма да тръгне в полза на бързо разрешаване на този въпрос. София прекрасно разбира, че тази тема разделя страните в ЕС.“, казва той, цитиран от Агенция IAR. „В същото време, успехът на българското председателство в ЕС зависи точно от това, ще остане ли цяло европейската общност“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас