НОВИНИ

(Обновено...)

Министерството на отбраната на Русиь съобщи, че са били унищожени диверсионната терористична група, обстреляла на 31 декември м.г. авиобаза Хмеймим, а също и склад с безпилотни летателни апарати – с такива бяха атакувани преди няколко дни същата авиобаза, а също и военноморската база в Тартус.

Според официалното съобщение на МО на РФ, командването на групировката руски войски в Сиря е провело специална операция по издирването и унищожаването на диверсионната група, която на 31 декември 2017 г. обстреля с минохвъргачка авиобаза Хмеймим, в резултат на което бяха убити 2 руски военнослужещи.

В операцията са били задействани всички сили и средства на многостепенната система на руското военно разузнаване в Сирия, като в крайния й етап, група от Силите за специални операции на РФ е установила мястото на базиране на диверсионната група на терористите, която се е намирала близо до западната граница на провинция Идлиб, са казва в съобщението.

Допълва се, че базата на терористите и била непрекъснато наблюдавана с безпилотни летателни апарати, а за нейното поразяване са били определени високоточни средства за поразяване.

След като терористите са пристигнали в обекта, цялата група е била унищожена с удари на високоточни боеприпаси „Краснопол“ (високоточен артилерийски боеприпас за системи с калибър 152 или 155 мм с далекобойност до 25 км – бел.ред.).

Според съобщението на МО на РФ, бил е унищожен и склад с безпилотни летателни апарати (дронове) в провинция Идлиб, с каквито преди няколко дни бяха направени опити за атаки срещу авиобаза Хмеймим и военноморската база в Тартус.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас