НОВИНИ

В Холандия започна делото срещу афганистанец на 13 години, който през септември 2017 г. в Ден Бош многократно е наръгал с нож майка си, защото искала да се разведе с баща му.

Според майка му, причината за развода е домашно насилие. Понастоящем жената живее с по-малкото си дете на пазено в тайна място.

Според афганистанската култура (с която сега се до-обогатява европейската култура), искайки развод, съпругата е навредила на „честта на семейството“ и съпругът реагирал на развода като напуснал Холандия с двете деца на семейството – естествено – без съгласието на майка им. И (както е станало ясно от последвалия опит за убийство) е успял да „обогати“ по-голямото дете с „традиционната афганистанска култура“ – жената никога не трябва да се развежда с мъжа си.

В последствие, двете момчета били върнати на майката от баща им. Но няколко седмици преди опита за убийство, той отново без нейно разрешение ги извел от страната. Този път оставил писмо на бившата си съпруга – ако иска да види отново децата си, да се върне в Афганистан.

Жената се обърнала към полицията и няколко дни след това, афганистанецът бил задържан в Милано. Бил изправен пред съда, където обяснил, че е извел децата от Холандия „на спонтанна ваканция“, а писмото било просто „шегичка“.

Съдията не приел обясненията му и го осъдил на 1 година затвор.

Децата били върнати на майка им, която не подозирала, че по-големият й син се готви да я убие. Той наръгал многократно 35 годишната жена, като няколко от раните й били животозастрашаващи. Спасена била от съседи, които се притекли на помощ, отнели ножа от момчето, като един от тях е заявил пред холандски медии, че ако това не е станало, тя със сигурност е щяла да бъде убита. Все пак, лекарите успели да я спасят – претърпяла е няколко операции.

Пред полицията момчето заявило, че неговата майка, според афганистанските традиции, не е трябвало да инициира развода с неговия баща. Според съда, това негово виждане е било „наложено“ (!?) от бащата.

Разбира се, защитата на младия афганистанец сега пледира, че това не е опит за +убийство на честта“, а случай на „самоотбрана“.

Делото ще продължи през март, а културното обогатяване на Европа от мигрнти от Азия и Африка очевидно ще продължава с пълен ход.

Германия: Дете – бежанец от Афганистан уби с нож 15-годишна си бившата приятелка

В Сърбия афганистанец изхвърли жена през прозорец

По информация на NOS.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас