НОВИНИ

Зенитно-ракетни комплекси за ПВО и ПРО С-400 „Триумф“ са застъпили на бойно дежурство в района на нос Фиолент в Севастопол.

„Поставянето на бойно дежурство на този уникален комплекс ще повиши лойните възможности и ефективноста на цялата кримска противовъздушна отбрана.“, коментира по време на тържествена церемония в събота командващият на ВВС и ПВО на Южния военен окръг, генерал-лейтенант Виктор Севостянов, цитиран от ТАСС.

По думите му, възможностите на системата са „наистина уникални, но самата система е нищо без хората“.

Още същият ден комплексите са били придвижени на позиции, развърнати са и техниката е била приведена в бойно положение, а средствата за откриване и проследяване на цели са започнали работа.

В началото на 2017 г. на бойно дежурство в Крим застъпи зенитно-ракетен полк на Южния военен окръг, въоръжен с тези комплекси – те бяха първите системи С-400 разположени на полуострова.

Севостянов е коментирал още, че кочплекса има „разширени характеристики по далечина на използване, значителна част от Краснодарския край също ще бъде под защитата на този зенитно-ракетен полк“ в Севастопол.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас