НОВИНИ

Волфганг Ишингер, който е председател на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността разкритикува решението на немските власти да ограничат участието в борбата с „Ислямска Държава“ (ИД).

„Сега вече, даже парламентаристите от социал-демократите разбират, доколко недостойно да такава страна като Германия, заедно с партньорите от НАТО е да участва в операции в Сирия и само да правят фотоснимки. Що за недостойни действия?“, казва той в интервю за DPА, цитиран от ТАСС.

По думите му, по правилно би било или да се вземе решение за участи във въздушните удари или въобще да не се участва в операции.

В мисии на водената от САЩ коалиция срещу ИД в Сирия са задействани немски самолети -зареждачи и самолети „Tornado“, но те осъществяват единствено разузнавателни полети. Самолетите са базирани в базата „Ал-Азрак“ (Йордания), където има и около 250 немски военни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас