НОВИНИ

Държавната гранична служба на Украйна е забранила влизането в страната на повече от 1.5 хил. чуждестранни граждани, които са нарушили правилата за посещение на Крим.

„На почти 1 500 чуждестранни граждани е забранено влизането в Украйна, заради посещения на временно окупираната територия на АР Крим“, пише в съобщение на Службата от събота. В съобщението се отбелязва, че повече от 100 лица, попаднали под тази забрана са „артисти и деятели на културата“.

От Службата отбелязват, че през миналата година са съставени над 2.3 хил. административни протокола за нарушаване реда на влизане и излизане на територията на Крим, както и че за тази година, вече има установени над 30 лица с подобни нарушения.

Също така, към момента по резултати от мониторинга са установени над 810 човека, които е възможно да са били в Крим, съобшава още украинската Служба.  

Съгласно украинското законодателство, влизането и излизането от Крим за чуждестранни лица към момента е възможно само чрез пунктове зза преминаване (пропуск), разположени на територията на страната в Херсонска област.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас