НОВИНИ

Обединени патрули на армията и МВР на Сърбия са успели за една година да попречат на 22 хил. мигранти да преминат нелегално границата.

„В Сърбия сега се намират около 4 хил. мигранти, което и (това е) брой, който ние можем да контролираме“, казва министърът на отбраната Александър Вулин, който в неделя е посетил специален обект на обединените въоръжени сили и полицейските сили близо до КПП Мокране (на границата с България), цитиран от РИА „Новости“.

По думите на Вулин, цитирани в съобщение на сръбското МО, по-голяма част от тези мигранти са настанени в приемни центрове, където „те са на отчет, оказва им се медицинско обслужване, и са защитени, така както нашите граждани“.

„Обединените сили на армията и полицията на Сърбия за година попречиха на 22 хил. мигранти нелегално да попаднат на наша територия“, коментира още той.

От началото на т. нар. „миграционна криза“ югоизточната (с нас) и южната (с Македония) граници на Сърбия бяха подложени на най-активен миграционен натиск – там са и точките (участъците), където са установени най-много опити за нелегално преминаване и трафик на хора.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас