НОВИНИ

Премиерът на Швеция Стефан Льофвен съобщи, че в страната ще бъдат създадени нови власти, които ще се противопоставят на „дезинформацията“.

Това, което той нарича „психологическа отбрана“, по думите му ще цели да заздрави отбраната срещу чуждо влияние и да „осигури истинската информация да може бързо и ефективно да бъде комуникирана, дори и при подривни условия“.

Льофвен допълва, че е „една важна част от съвременната тотална отбрана е психологическата отбрана…Отправната точка е да се запази свободния обмен на знание и информация на нашето отворено общество. Това е предпоставка за нашата демокрация и върховенството на закона“.

Но, тези думи на шведския премиер звучат доста обезпокоително, защото мнозина в страната, а и в Европа, виждат в намеренията на управляващите възможността за налагане на жестока цензура. Нищо чудно – след като в Швеция наскоро институт към министерството на отбраната проведе изследване именно в тази насока, в което дори прясното мляко бе обявено за „расистки символ“…

Швеция: Прясното мляко е символ на „бяла“ расистка омраза

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас