НОВИНИ

Германските сили за сигурност са претърсили днес домовете и офиси на десет иранци, които са заподозрени, че шпионират в интерес на иранска специална служба.

Според изявление на Федералната прокуратура, действията са били предприети въз основа на информация, получена от Службата за защита на конституцията (немското контраразузнаване – бел.ред.). Заподозрените са работели за „една разузнавателна служба, асоциирана с Иран“.

По публикации в немски медии, счита се, че десетимата са шпионирали израелци, еврейски организации и ирански дисиденти, неназованата поименно от прокуратурата иранска служба са т.нар. „Корпус Кудс“ (Корпус Йерусалим – бел.ред.), който е част от Корпуса на стражите на ислямската революция и осъществява операции извън територията на Иран.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас