НОВИНИ

Според изявления на официални представители на президентството на Франция, през 2017 г. са установени около 115 000 опита на отделни мигранти нелегално да влязат във Великобритания през Евротунел.

Това все пак е по-малко от 2016 г., когато тези случаи са били около 167 000, съобщи в. „The Times”.

В същото време, в района на Кале се засилва престъпността свързана с мигранти – независимо, че броят им е намален и там сега (по официални информации) има едва около 500 – 700 мигранти. Най-тежките случаи са свързани с боеве между банди от мигранти.

Последният подобен сблъсък е станал в неделя (14 януари) – боят е бил между две банди – от Афганистан и от мигранти от Африканския рог. Те са били въоръжени с метални пръти, ножове и др. Сблъсъкът е бил от такъв мащаб и характер, че се е наложила намесата на полицията за борба с масовите безредици, а според някои медии, в района на боя са се чули изстрели…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас