НОВИНИ

От началото на военните операции през 2015 г. на водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен са били убити или ранени повече от 5 000 деца.

Спред доклад на УНИЦЕФ, че всеки ден от март 2015 г. са били убивани или ранявани  „средно по пет деца“. Данните показват още, че почти 2 млн. йеменски деца не могат да посещават училище, както и че 400 000 са застрашени от недохранване.

Над 3 млн. деца са родени след началото на бойните действия, всичко от тях „наплашени от години насилие, принудително разселване, болести, бедност, недостиг на храна и липса на дотъп до базови услуги“.

„Едно цяло поколение деца в Йемен расте познавайки само нищо друго освен насилие … Децата в Йемен страдат от унищожителните последици на война, която те не са предизвикали“, коментира представитела на УНИЦЕФ за Йемен, Меритксел Релано.

По думите й, тези „които оцелеят, вероятно ще носят физическите и психологически белези от конфликта за цял живот“.

Почти 500 случаи на дифтерия в Йемен, СЗО.

По-рано (същия ден), ООН съобщи, че броя на йеменците, които са зависими от помощ се е увеличил на 22.2 млн. човека.

Холерата в Йемен: Над половин млн. заразени, почти 2 000 починали.

От началото на военните действия на водената от Саудитска Арабия коалиция в страната са убити поне около 10 000 (по данни на Световната здравна организация малко над 9 200, но според други източници повече от 13 500 човека), а инфраструктурата – вкл. медицински съоръжения, училища и заводи/фабрики – е почти унищожена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас