НОВИНИ

Европа се нуждае от по-надеждна защита на външните граници и по-голямо сътрудничество със страните, от където идват мигрантите (т.е. темата „сирийски бежанци“ практически вече не е актуална!).

Това е позицията на канцлера на Германия, любезно поканил всички желаещи да отидат в Германия изразена на съвместна пресконференция в Берлин с канцлера на Австрия Себастиян Курц.

„Аз дадох ясно да се разбере, че за нас е важно, в глобален контекст Европа да може да бъде дееспособна в областта на политиката за сигурност и миграцията, в областта на защита на външните граници и партньорството с Африка“, казва Меркел, цитирана от ТАСС.

На свой ред австрийският канцлер е коментирал, че „нито един път не води покрай надеждната защита на външните граници“ по думите му, това се явява условие за това, границите – вътре в Съюза – да са отворени.

„Ако ние искаме да урегулираме (миграционната) криза, то трябва да говорим не само за разпределение (квоти), но и за оказване на помощ на място“, казва Курц.

Меркел е съобщила,  също че в хода на преговорите страните са обсъждали преди всичко въпроси на двустранните отношения, но също така и въпроси от „европейския дневен ред“ – миграцията и финансите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас