НОВИНИ

Член на „Ислямска Държава“ (ИД), който е бил заловен от иракските власти е починал в болница в Мосул от птичи грип.

Медицински източник от провинция Ниневия е коментирал за „Ал-Сумария Нюз“, че той е „умрял след като е бил заразен с птичи грип“, което е „първият регистриран случай в болнично заведение в Мосул“.

Медицинският персонал според източникът (пожелал анонимност) е „евакуирал болница ал-Шифаа и е ваксинирал пациентите в нея“.

Малко по-рано, иракски медии цитират медицински източници според които в Образователна болница ал-Салам (в източен Мосул) са били регистрирани три смъртни случая със заболяването, докато в болница ал-Шифа  (западния регион на Мосул) е бил регистриран един. Медицинските работници са алармирали за недостатъчното количество медикаменти необходими за справяне със заболяването и предупреждават, че нови случаи с фатален изход са възможни предвид  ситуацията.

В началото на миналата седмица министърът на земеделието на Ирак, Фалах Хассан обяви, че птицеферма в провинция Бабил е засегната от заразата – практически дни след като инфекцията в друга такава (в провинция Диала) е овладяна. Според доклад на базираната в Париж, Световна организация за здравето на животните инфекцията в Диала е убила между 7 250 и 43 000 птици.  

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас