НОВИНИ

Две (забранени) руски платформи сред 5-те най-популярни страници в Украйна

Руските „ВКонтакт“ и „Яндекс“ остават в първата петица на най-популярните интернет страници в Украйна.

По данни на Интернет асоциацията на Украйна през декември 2017 г., украинците са посещавали (на база среднодневно потребление) най-често Google (88%), YouTube (74%) и Facebook (54%). Непосредствено след тях на четвърто и пето място, обаче са руските „ВКонтакте“ (39%) и Яндекс (38%). Сред десетте най-посещавани са и „Одинокласники“ и Mail.ru.

През пролетта на миналата година, украинският президент Петро Порошенко утвърди решение на Службата за национална сигурност за продължаване и разширяване на списъка на физически и юридически лица от Русия по отношение на които са въведени санкции. Достъпът до Яндекс, Mail.ru, „ВКонтакте“ и „Одинокласники“ в Украйна е забранен.

В същото врем, за първи път е било установено забележимо намаляване на ползващите интеренет в Украйна - от 21.6 на 21.0 млн. потребители. Украинските експерти предполагат, че това е станало във връзка с намаляването на постоянните жители на Украйна поради масовата емиграция на хора от 18 до 45 годишна възраст.

По информация на inau.ua

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас