НОВИНИ

Граничната агенция на ЕС Frontex очаква, че през 2018 г. броят на пристигналите по море в Испания от Африка мигранти ще се удвои.

През 2017 г. са били установени 22 900 мигранти дошли в Испания от Мароко и Алжир – повече от два пъти спрямо 2016 г. когато те с били 10 231.

Директорът на Frontex Фабрис Леджери заяви, че въпреки че броят на мигрантите идващи в Гърция и Италия по море е намалял, те все пак са доста повече от мигриралите в Испания. По данни на агенцията, около 40% от пристигналите в Испания са алжирци и мароканци. „Много е вероятно, потоците идващи от страните от Магреб в Испания (през 2018 г.) да се увеличат“, казва Леджери, цитиран от испански медии. Той добавя, че бързоходните моторници, с които се пренасят наркотици, в някои случаи се използват и за прекарване на мигранти.

По думите му, Frontex в момента финализира плановете си, операцията в Западно Средиземно море, която до сега се превеждаше само през лятото, да стане постоянна, като се засили и използването на въздушно наблюдение.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас