НОВИНИ

Патрул на федералната магистрална полиция на Белгия е бил нападнат от около 40 „мигранти“ в нощта на четвъртък срещу петък.

До ситуацията се е стигнало в райнона Гранд-Бригард на магистрала Е40 по време на контролна акция на полицията, съобщава белгийската телевизия RTBF

Действията на мигрантите са принудили шестимата полицейски инспектори да произведат предупредителен изстрел, за накарат „мигрантите“ да прекратят опитите си за насилствено влизане в камиони, пътуващи за Великобритания.

Двама от полицаите са получили леки наранявания, а полицията е коментирала, че приема инцидента много сериозно. Арестувани са 16 човека от три африкански съдедни държави – Еритрея, Етиопия и Судан.

„През последните дни, тези хора често са агресивни и по отношение на шофьорите“, коментира Петер Де Уаеле, говорител за федералната полиция.

Инцидентът е станал по време на целева акция на полицията (за проверка на камиони, пътуващи за Великобритания) около 02 ч. (местно време). Когато полицаите са разкрили истинската си самоличност, т.е. че са полицаи, желаещите да влизат нелегално в камионите са побегнали, тогава инспекторите са започнали проверка на автомобилите, за да бъдат сигурни, че никой не се е скрил и тогава „те бяха атакувани от около 15 човека внезапно излезли от горичката и въоръжени с големи тояги“.

Явно т.нар. „инцидент“ е бил „доста сериозен“, тъй като според съобщението на полицаите се е наложило да се защитават с палките им, докато групата мигранти не се е оттеглила, т.е. на паркинга се е получила малка арена за ръкопашен бой между служители на реда и лица с не особено ясен статут на пребиваване в страната.

Реално до оттеглянето на „групата в гората“ се е стигнало след като един от „нашите хора произведе предупредителен изстрел“, но въпреки „оттеглянето“ и от там „те продължиха да предизвикват полицията“, обяснява Де Уаеле детайлите около ситуацията.  

По всичко изглежда, че нападателите ще се измъкнат (за пореден път) безнаказано, тъй като според прокуратурата няма основания за съдебно преследване.

„Извършителите на побоя не са сред арестуваните хора“, коментират от прокуратурата и допълват, че съдбата им е в ръцете на Службата за имиграция, а не на прокуратурата.

На свой ред министъра на вътрешните работи на Белгия, написа в „Туитър“, че полицията строго ще се справя с „насилието срещу полицията и шофьорите на камиони“, а съда ще действа строго срещу „нелегални мигранти и трафиканти на човешки същества“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас