НОВИНИ

Двама непознати са атакували днес със сълзотворни спрейове купувачите в магазин за хранителни стоки в Херфорд. Пострадали са 16 човека, вкл. 2 деца.

Според изявление на говорителя на полицията Стефен Хайдон, атакуван е бил магазинът за хранителни стоки „Синем“, а разследването се води по подозрение за „сериозно нараняване“.

Двамата нападатели са пръскали безразборно хората, намиращи се в магазина, след което са избягали.

Дошлите служители на Немския червен кръст са оказали помощ на пострадалите. Двама възрастни и едно дете са били откарани в болница.

Атаката е била заснета на охранителните камери и сега полицаите издирват извършителите. Свидетелите ги описват като 22 -23 годишни, високи 1.80 – 1.85 м и „имащи южняшки външен вид“ – толерантното описание за мигранти, използвано от немската полиция и медиите. Причините за атаката (естествено – бел.ред.) засега са неизвестни.

Два часа след атаката магазинът отново бил отворен за посетители.

Собственикът на магазина Мустафа Шенюрт заявява: „Ние сме в Херфорд над 20 години, нищо подобно не ни се е случвало преди. Нищо подобно нкога не се е случвало в Германия“.

Е, очевидно, дошло е времето да се случва – мигранти да атакуват магазини на мигранти. Изглежда, Германия е започнала да им „отеснява“.

По информация на „TAG24“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас