НОВИНИ

Предложеният от правителството пакет закони е тристъпков и създава нова ситуация, заяви унгарският премиер в радиоинтервю в събота (20 януари).

„Всеки, включително Джордж Сорос, може да реши какво да прави. Да спре да подкрепя или да продължи да организира и подкрепя нелегалната миграция“ и ако те продължат, тогава законът ще се приложи, допълни той.

Думите на Орбан се отнасят за новите (внесени в сряда в парламента) предложения за промени в законите, които включват конкретни стъпки срещу подкрепящите нелегалната имиграция. Пакетът, наречен „Спрете Сорос“ изисква организациите, които подкрепят миграцията да се регистрират, да открият своите данни и да плащат данък от 25% от техните чуждестранни фондове, като принос към мерките на правителството за защита на границите на Унгария. На физическите лица, които поддържат нелегалната имиграция може да бъде забранено да влизат на нейна територия.

Целта на унгарското правителство е да се изпълни волята на унгарския народ и неговото противопоставяне на нелегалната имиграция. От друга страна, стремежът е да бъде създаден ясен набор от правила за официалните държавни структури, гражданите на страната, нелегалните имигранти и онези, които организират нелегалната имиграция.

Като първа стъпка насочена към идентифицирането на организациите организиращи и подкрепящи нелегалната имиграция, които се финансират основно от чужбина, законът „Спрете Сорос“ предвижда, те да бъдат вписани (регистрирани) в публична система, която „изкъсо“ ще следи тяхното финансиране и дейности.

Освен това, ако организациите ангажирани с подпомагане на нелегалната имиграция получават повечето от финансите си от чужбина, със закона ще им бъде наложен данък от 25% върху тези чуждестранни фондове. Получените от този данък средства ще бъдат използвани за мерките по защитата на границите на Унгария.

Друга цел (третата стъпка) е да се предотвратят действията на физически лица по подкрепянето на нелегалната имиграция. Със закона се въвежда правна категория ограничителна имиграционна заповед, като не-криминална забрана за влизане в страната. Лицата, които подпомагат влизането на нелегални имигранти или финансират организации извършващи такава дейност могат да получат забрана да влизат в зона от 8 км от границата или дори изобщо да влизат в Унгария.

„Джордж Сорос открито заявява, че е похарчил много пари да подкрепя и организира миграцията. Има план, който казва, че оградата е проблем и че миграцията е решението за бъдещето на Европа. За разлика от това, унгарското правителство казва точно обратното – миграцията е проблемът, а оградата е решението“, заяви в тази връзка Виктор Орбан.

Очаква се, приемането на закона „Спрете Сорос“ да стане през февруари.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас