НОВИНИ

Над 90 000 джамии в Турция са направили молитви за „завладяване“ и са призовали религиозните общности да се молят за войските по време на турската операция в Сирия, съобщава „Хюриет“.

В петък, турските релитиозни власти (Диянет - директоратът, занимаващ се с религиозните въпроси, който е с ранг на министерство - бел.ред.) са призовали духовниците в турските джамии – те са държавни служители – да четат глава 48 за завладяване (Sura Al-Fath) от Корана и да „поканят“ богомолците да се молят за турските военни.

Според изявление на ръководителя на Директората за религиозни въпроси, Али Ербаш разпространено на 20 януари до всички мюфтии и официални религиозни представители в страната: „Сурата за завладяване (Surah a.-Fath) ще бъде цитирана по време на специални части за молитва за победата на нашите героични сили за сигурност, които започнаха операция срещу терористични групи, които заплашват нашата нация и нашия мир“.

Според съобщението, въпросната Сура ще бъде четена преди, по време и след сутрешните молитви.

Самият Ербаш се е присъединил към сутрешна молитва в джамията „Хаджи Байрам“ в столицата Анкара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас