НОВИНИ

Криминалният съд в иракската провинция Диала е издалсмъртна присъда за член на „Ислямска Държава“ (ИД) за съпричастността му към убийството на повече от 40 цивилни през 2006 г.

„Заподозреният е бил ангажиран с „Ал-Кайда“ (в Ирак – бел.ред.) през 2006 г. в организиране на засада , за да бъдат убити 47 цивилни в региона Базаяиз Канаан на пътя Нарауан“, казва в изявление говорителя на Висшия съдебен съвет, Абдул Сатар Баяраюдар, цитиран от „Иракски Новини“. Според изявлението, той също така е „участвал в няколко терористични операции“ на Ал-Кайда.

Иракски съд осъди на смърт немска гражданка – член на Ислямска държава.

„Решението на съда, което осъжда заподозрения на смърт е базирано на закона за контра-тероризъм“, коментира още той.

Четирима осъдени на смърт в Ирак по обвинения в тероризъм.

Детайли около самоличноста на осъдения или друга информация за дейността му в рамките на терористични формирования не с съобщени. Не е ясно и при какви условия или къде е бил задържан от иракските власти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас