НОВИНИ

Според Даунинг Стрийт новият орган ще се бори с дезинформацията като част от прегледа за модернизация на отбраната

Правителството на Великобритания създава специализирано (отделно) звено за борба с т. нар. „fake news“ („фалшиви новини“) и дезинформацията.

Според изявление на говорителя на премиера, една специфична сфера, където са необходими нови ресурси от съвета за национална сигурност като част от NSCR  (Преглед на способностите на националната сигурност) е разпространението на фалшиви новини.

„Ние, живеем в една ера на фалшиви новини и състезаващи се наративи. Правителството ще отговори с повече и по-добро използване на комуникациите на националната сигурност за справяне с тези некоректни, комплексни предизвикателства“, казва той.

За тази цел, по думите му „ние ще изградим едни съществуващи (устойчиви) способности чрез създаването на самостоятелно комуникационно звено по национална сигурност“, което ще работи енергично за „борба с дезинформацията от държави и други“.

По думите му, новото звено „по-систематично ще възпира (разубеждава) нашите противници и ще ни помага да доставяме приоритетите на националната сигурност“. Все още няма информация къде ще бъде базиран новият британски „Биг Брадър“ или кой ще го попълни с личен състав.

В момента, комистета по цифрови технологии, култура, СМИ и спорт на британския парламент провежда разследване във връзка с „нарастващия феномен“ и е поискал от „Фейсбук“ и „Туитър“ информация, според британски медии вкл. за дейности (действия) от страна на Русия по време на референдума за излизане от ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас