НОВИНИ

Афганистанец на 28 години е бил ранен от полицаи на гарата в Гент защото ги атакувал с нож.

Мигрантът, който има разрешение за постоянно пребиваване в Белгия, е нахлул на гарата в Ген вечерта във вторник (23 януари), извадил нож и се нахвърлил върху полицаите, които са патрулирали там. Те го предупредили да пусне ножа, но той продължил. Стреляли са в краката му и е бил сериозно ранен. Откаран е с линейка в болница, където са го оперирали и животът му е извън опасност.

Според властите, до сега не е имало „признаци той да е радикализиран“, но пък има „сериозни психични проблеми“. Засега не били потвърдени „слуховете“ (всъщност – информации в някои белгийски медии, които се позовават на свидетели), че е крещял строфи от Корана или е викал „Алаху акбар“.

Малко преди да влезе в гарата, афганистанецът е нахлул в магазин намиращ се на площада, където е и гарата. Там той също е размахвал ножа и е крещял.

Властите не са коментирали обаче съобщенията, че освен афганистанеца, на гарата са били задържани още двама заподозрени.

И (отново) се изправяме пред въпроса: След като извършителите на почти всички подобни нападения от мигранти в Европа се обявяват за хора с „психични проблеми“, континентът ни няма ли да придобие печалната слава на място, където се събират и свободно се разхождат, хора с висока степен на обществена опасност на базата на психиатрични проблеми? Или простичко казано, става ли ЕС „световна лудница“?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас