НОВИНИ

Лидерът на „Лига Норд“ Матео Салвини, който е и сред водещите по популярност сред избирателите преди предстоящите през март избори в Италия заяви, че ако спечели изборите ще „прочисти“ страната като изхвърля от нея по 100 000 нелегални мигранти годишно по време на мандата.

Слоганът на Салвини е „Първо италианците“, а неговата партия се явява на изборите в коалиция с партията „Форца Италия“ на бившия премиер Силвио Берлускони.

„В Италия има твърде много нелегални имигранти, които се мотаят наоколо създавайки бъркотия, аз не мога да го търпя повече. Има някои, които използват самолети за да докарат имигранти в Италия. Аз бих ги използвал за да ги върна обратно у дома“, заяви той пред новинарския канал „La7“.

В друго интервю – за в. „La Republica“ – той обеща на избирателите, че ако спечели изборите, ще депортира по 100 000 нелегални мигранти през всяка година от мандата на бъдещия парламент, което прави 500 000 нелегални мигранти от общо около 600 000, които са дошли през последните 4 години.

Евентуалната победа на коалицията на Салвини и Берлускони на предстоящите избори е един от най-страшните кошмари на официален Брюксел и в тази връзка, вече няколко представители на ЕК направиха изявления. Това (естествено) предизвика остра и негативна реакция в Италия, където много политици ги приеха като пряка намеса във вътрешните работи и изборите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас