НОВИНИ

Ofudjf хуманитарни организации и активисти започнаха кампании за спасяването на палестинските деца, които щели да гладуват, заради орязаните от САЩ фондове за специализираната Агенция на ООН за помощи на палестинските бежанци, лидерcj на Палестинската Автономия (ПА) си купува самолет, който е почти на стойността на „резнатите фондове“.

Според съобщение на „Hadashot News“ (източникът не е упоменат) въпросният реактивен самолет ще бъде доставен в Аман до седмици и ще бъде стациониран там за използване от президента Махмуд Абас. Луксозното частно „возило“ е на стойност 50 млн. долара.

Финансовите средства за закупуването на самолета са били осигурени от бюджета на ПА – 20 млн. долара – и от Палестинския Национален Фонд – 30 млн. долара.

„Сега, той (президентът на САЩ – бел. ред.) заплашва да умори от глад палестинските деца в бежанските лагери и да им откаже техните естествени права на здравеопазване и образование, ако ние не подкрепим неговите условия и диктат“, коментира Саеб Еркат, високопоставен представител на Организацията за освобождение на Палестина, когато президента на САЩ първонаачално каза, че помощта може да бъде намалена.

По материал на „The Times of Israel“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас