НОВИНИ

„Правителството отхвърля изявлението по миграцията на генералния секретар на ООН, защото според позицията на Унгария, миграцията трябва да бъде спряна, а не поддържана“, заяви външният министър на Унгария Петер Сиярто.

Според изявлението на Антонио Гутиереш, миграцията е „истинска възможност, подсилва икономическия прираст, намалява неравенството а свързва различните общества“.

„Правителството разглежда твърденията на генералния секретар на ООН, които бяха публикувани и в унгарската преса, като неприемлив. Шокиращо е, че генералният секретар изразява ясно позитивно мнение по отношение на миграцията без поддръжката на консенсус от страна на държавите – членове на ООН, и във връзка с която няколко държави – членки имат противоположна позиция. Ние отхвърляме факта, че генералният секретар на ООН иска правителствата да подкрепят имиграцията“, подчерта Сиярто. Освен това, „генералният секретар пише за необходимостта за един амбициозен план за въвеждане на мигрантите, но такъв план вече съществува – това е „Планът на Джордж Сорос“, според който стотици хиляди или милиони имигранти трябва да бъдат докарвани в Европа всяка година“, допълва той цитиран от MTI.

„Според позицията на унгарското правителство, имиграцията е лошо и опасно нещо предвид факта, че имаше около 30 терористични атаки в Европа през последните 1.5 години, отнели живота на стотици невинни хора. Като страна – членка, ние отхвърляме изявлението на генералния секретар“, продължава Сиярто.

Той също така отново изложи позицията на Унгария по миграцията. „Ние не искаме да живеем в смесено общество, ние не желаем Унгария или Европа да бъдат място за претопяване на мигранти. Правителството прави всичко необходимо да спре миграцията и да запази Унгария“, подчертава той и допълва, че уверява всеки един унгарец, че Унгария ще остане и в бъдеще „зона свободна от имиграция“.

Външният министър на Унгария допълва, че „Понастоящем ООН работи по директиви за глобална миграция, и едно изявление от този род повдига въпроса до каква степен мнението на държавите – членки има значение при изготвянето на тези указания“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас