НОВИНИ

Провинциалният съвет на иракската провинция Ниневия е отделил специален бюджет като финансова помощ за момичетата/жени язиди оцелели от робството на „Ислямска Държава“ (ИД).

Фондът е на стойност 1 млрд. иракски дирана – около 850 000 щатски долара – а инициативата за първи път е стартирала миналата година, когато провинциалният съвет на Ниневия е осигурил финансова помощ за язидки (по около 560 000 иракски динара/около 473 щатски долара на човек).

Помощта е от бюджета на провинцията, съобщава членът на съвета на Ниневия Сайдо Чато за „БасНюз“. Той също така коментира, че те са призовали иракското централно правителство да осигури по „парче земя“ за всяко семейство на оцелели, тъй като те вече са загубили своята собственост и са пострадали много от терористичната организаци.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас