НОВИНИ

Председателят на турския Парламент, Исмаил Кахраман описа продължаващата вече седмица т.нар. опереция „Маслинова клонка“ в Сирия като „джихад“.

Терминът, с който все повече хора стават запознати е ислямската дефиниция за „свещена война“ срещу „неверниците“.

„Вижте, ние сега сме в Арфин. Ние сме голяма държава. Без джихад не може да има прогрес, човек не може да стои изправен“, казва Кахраман, хвалейки кампанията срещу кюрдите, цитиран от „Кюрдистан 24“.

Той също така е критикувал военното присъствие на САЩ в Близкия Изток и на други места по света в коментарите си по държавната телевизия.

Това не е първият път, когато Кахраман влиза „в обектива“ с изказвания свързани с религията. През 2016 г. се стигна до доста разгорещен дебат, във връзка с негово изказване пред събиране на мюсюлмански учени, на които заяви, че секуларизмът няма място в новата конституция на страната.

Междувременно, президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган е заявил, че YPG (Звена за защита на народа на сирийските кюрди), ПКК, както и „Ислямска Държава“ нямат „религия, вяра или Господ“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас