НОВИНИ

Шведската фирма за облекло „H&M“ е била принудена да се извини и изтегли серия детски чорапи от продажба, тъй като според някои надписа на чрапи за деца наподобявал начина, по който на арабски се изписва „Аллах“.

Шведската държавна телевизия съобщи, че изображението върху детските чорапи е предизвикало вълна на негодувание сред потребителите в страната.

В изявление, компанията твърди, че не е използвала думата „Аллах“, но въпреки това се извинява за сходството. От „H&M” са съобщили също, че всички чорапи са били изтеглени от търговската мрежа.

„Изображението на чорапите представя Лего фиггурка и това, че прилича на знак за нещо е изцяло съвпадение. Но след като клиентите не го приеха добре, ние решихме за изтеглим чорапите“, коментира представителя за медиите на „H&M“, Петра Бучингер.

Новият „скандал“ идва малко след като фирмата беше принудена да се извини за своя интернет рещклама (на 8 януари) за детски суичър представен от чернокож манекен (момченце), на който има надпис „Най-яката маймуна в джунглата“. Семейството на детето е било принудено да се премести на друго място, тъй като местните са започнали да оказват натиск върху него – те не са видели и не виждат нищо нередно в рекламата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас