НОВИНИ

Сексуалните насилие в градския транспорт на столицата на Германия през 2017 г. са два пъти повече отколкото през 2016 г.

През 2017 г. немската полиция е отбелязано официално 295 случая на сексуално насилие в автобусите и влаковете в района на Берлин. По всичко личи, че тази година този печален рекорд може да бъде „надминат“ – вече са отбелязани 11 такива случая.

Жертва на такива атаки са станали най-малко 5 жени, съобщава BZ и дава подробности за някои от по-фрапантните от тях

На 13 януари, мъж е започнал да опипва 35 годишна жена във влак на S-Bahn, пътуващ между спирките Осткройц и Трептовер парк. Когато жената започнала да се отбранява, получила удар с юмрук в лицето.

На 16 януари 24 годишен мъж е започнал да мастурбира пред две 18-годишни момичета във влак ICE 948. Задържан е в Потсдам.

На 18 януари 33 годишен мъж се разголил пред 47 годишна жена в метрото в района на Тиергартен. Биле е задържан от полицията.

Пак на 18 януари, 40 годишен мъж седнал до 47 годишна жена в метрото, след което пъхнал ръка под полата й и започнал да я опипва.

Берлинската полиция обяснява увеличението на броя на регистрираните случаи на сексуално насилие с …засилените закони срещу сексуалното насилие, като такова сега вече се определят много повече „варианти“ на подобни посегателства. Но, говорителят на полицията Винфрид Венцел е заявила, че изнесените данни не изчерпват всички реално станали случаи, защото някои от тях са станали обект на разследване на федералната полиция, а не на берлинската полиция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас