НОВИНИ

Интерпол е обвил тревога и е публикувал списък на 50 заподозрени терористи от джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД), за които се счита че са пристигнали в Италия с потоците мигранти от Северна Африка през Средиземно море.

От международната полицейска организация се опасяват, че те (става въпрос за тунизийци) могат да се опитат да достигнат до други страни от ЕС.

Списъкът е бил предаден на италианските власти още в края на ноември 2017 г. Четирима от заподозрените тунизийци са известни на европейските служби за борба с терора.

Т юли м.г. досега, само в района на Агридженто са достигнали около 3 000 мигранти от Тунис. Засега обаче, италианските власти са успели да потвърдят самоличността едва на около 400 от тях.

По информация на „Kronen Zeitung“

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас