НОВИНИ

Германската полиция е арестувала три лица заподозрени в нелегалното вкарване на най-малко 160 мигранти в Германия през последните месеци.

При операцията проведена в сряда (31 януари) са били направени провелки в няколко германски лендера, съобщи говорителят на полицията Кристиан Мейнхолд. Двама от заподозрените са арестувани в Белрин, докато третият е задържан в Бад Мускау (до границата с Полша). При операцията са били проверени 7 имота.

Смята се, че задържаните са част от група, която нелегално е прекарвала мигранти от територията на Чехия и Полша, основно използвайки камиони, като в някои от случаите желаещите да минат незаконно границата са били скривани зад стоки и палети, съобщава АП.

Арестуваните са турчин, поляк и българин.

Предполага се, че прекарването е започнало от август, като мигрантите основно са били транспортирани през Балканите, след което от Чехия или Полша в Германия. Тарифата на трафикантите на (беден) мигрант е била 8 000 евро.

В разследването са участвали повече от 200 агенти, то е част от серията проверки организирани на различни места в страната.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас